Prodaja peletov in briketov

Lesni peleti so standardizirana oblika biomase. S procesom peletiranja se zgolj s komprimiranjem pretvori suho žagovino v valjčke premera 6 do 8 mm in dolžine 10 do 30 mm. Peleti so zelo gosti in imajo zelo nizko vsebnost vlage (pod 10 %). To omogoča zelo visoke izkoristke pri zgorevanju. Lesne pelete se večinoma uporablja v sodobnih pečeh na biomaso za ogrevanje stanovanjskih objektov in v elektrarnah za proizvodnjo električne energije, kot nadomestek premoga.

 

Cilj peletiranja je standardizacija lesne biomase. Izvorna oblika lesa (polen ipd.) je zelo variabilna tako po obliki kot po fizikalnih lastnostih (vlažnost, gostota, kurilnost izražena na volumen). Takšna variabilnost ne omogoča avtomatizacije in visokih izkoristkov. Peleti pa so standardizirani in omogočajo stopnjo avtomatizacije, ki je povsem primerljiva s stopnjo avtomatizacije pri ekstra lahkem kurilnem olju ali pri UNP.

Nudimo vam pelete najvišjega kakovostnega razreda slovenskih in avstrijskih proizvajalcev. Zavedamo se, kako pomembna je kvaliteta peletov, zato smo za vas izbrali najboljše. Peleti imajo certifikate EN plus, oziroma S4Q.

Poleg prodaje vam nudimo tudi dostavo na dom s svojimi kamioni, ki so opremljeni z dvižno ploščadjo.

Zaradi posebnih ročnih viličarjev vam zagotovimo dostavo tudi po peščenem in neravnem terenu.

Ob predhodnem dogovoru lahko organiziramo tudi spravilo peletov v kletne oziroma drug prostore.

Ali pokličite na:

041 – 353 – 500

          ali 

041 – 353 – 774